Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

V&A 05-005 Overboeken saldo levensloopregeling of levensloopverzekering naar andere levensloopregeling of levensloopverzekering

1 november 2021 00:00

Dit V&A 05-005 behandelt de vraag of het mogelijk is om het saldo van een levenslooprekening respectievelijk levensloopverzekering anders dan bij het aanvaarden van een nieuwe dienstbetrekking over te boeken naar een andere levenslooprekening of levensloopverzekering.

Vraag

Is het mogelijk om het saldo van een levenslooprekening respectievelijk levensloopverzekering anders dan bij het aanvaarden van een nieuwe dienstbetrekking over te boeken naar een andere levenslooprekening of levensloopverzekering?

Antwoord

Ja, het is mogelijk om het saldo van een levenslooprekening of levensloopverzekering over te boeken naar een andere levenslooprekening of levensloopverzekering. Als hierdoor een wijziging optreedt in de uitvoerder van de levensloopregeling moet dit worden verwerkt in de levensloopregeling. Op grond van artikel 5.1, eerste lid, onderdeel c, van de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011 (tekst 2011) moet de instelling waarbij de voorziening wordt aangehouden immers in de schriftelijk vastgelegde levensloopregeling worden opgenomen.

Deel deze pagina